- Для випічки обирайте спокійний день, коли всі інші великодні приготування вже завершено і ніщо вас не підганяє. З добрим настроєм і думками все обов’язково вдасться!
- Дріжджі зберігайте у холодильнику. Це важливо, щоб вони могли потім якісно працювати та підіймати вашу паску
- Високий вміст цукру в тісті негативно впливає на роботу дріжджової клітини — знижується їхня активність, вироби мають недостатній об’єм та «важку» м’якушку. Зазвичай, господині збільшують кількість звичайних дріжджів і тоді з’являється специфічний запах у випічці. Щоб уникнути цього, варто обирати осмотолерантні дріжджі. Вони спеціально адаптовані для здобних виробів з великою кількістю цукру
- Борошно обов’язково просіюємо. Так воно насичується киснем
- Перед замішуванням, дістаньте всі інгредієнти для паски. Усе має бути кімнатної температури. Молоко підігрійте, але воно не має бути гарячим, до 36 градусів. При вимішуванні легше працювати з ледь підігрітим маслом
- На 1 кг борошна достатньо 50 г дріжджів “Духмяна Хата”. Для здобного важкого тіста з цукром, родзинками можна взяти 60-70 г
Як спекти найсмачнішу паску — поради від “Духмяної Хати”:
- Цукор і сіль, якщо додати їх безпосередньо до дріжджів, уб’ють клітини. Тому їх додаємо до розведеної опари.
- Тісто треба добре вимішати. Воно має бути еластичним і добре відставати від рук. Часом це може зайняти трохи часу
- Не спішіть, коли відкладаєте тісто підрости. Воно має збільшитись вдвічі. Тісто не любить протягів і шуму
- У формах залиште тісто ще раз підійти. Для цього достатньо 30-35 хв. Не треба тримати довго, щоб тісто “не перекисло”. Якщо при легкому натисканні з'являються неглибокі вм'ятини, які швидко відновлюються, воно має ще трохи постояти. Якщо повільно – час в духовку. А якщо взагалі не підіймається – воно перестояло і його потрібно якнайшвидше випікати
Ми випробовували різні рецептури та знаємо, що наші дріжджі піднімуть будь-яку здобу, навіть важку і жирну, як крафін. До того ж їх не треба активувати. Можна одразу замішувати тісто. Це економить час і зменшує ризики, що щось піде не так з опарою. Тісто підніметься швидко. Навіть не досвідчена господиня впорається з великодньою випічкою, якщо довірить її “Духмяній Хаті”.
Щиро бажаємо вам смачної паски та радісних свят!